Energiekosten omlaag met vloerverwarming

Met vloerverwarming bespaart u op de stookkosten. De thermostaat kan namelijk met 1 à 2 graden omlaag zonder dat de ruimte kouder wordt. Jaarlijks kan dit een besparing opleveren van 6%, en bij een goed geïsoleerde woning kan dit zelfs oplopen tot maar liefst 15%. Hoe werkt dit?

Gelijkmatige warmteverdeling

Waar de radiator alle warme lucht vanuit een hoek moet verspreiden, harder moet werken om de warmte ook aan de overkant te krijgen, verwarmt vloerverwarming juist van onderaf en over de totale oppervlakte. Hierdoor is de totale ruimte dezelfde temperatuur en aangenaam warm. Daarnaast blaast de radiator warme lucht omhoog en wanneer warme lucht daalt, neemt de temperatuur af, dus harder stoken. Dit probleem kent vloerverwarming niet, waardoor het mogelijk is om de thermostaat 1 à 2 graden lager te zetten.

Vloerverwarming

Radiator Vloerverwarming

Radiator is overbodig; meer ruimte

Vroeger duurde het lang voordat vloerverwarming echt warm was en had je er altijd een radiator bij nodig. Tegenwoordig warmt vloerverwarming even snel op als een radiator en is de radiator overbodig. Naast financiële winst, wint u ook ruimte. Zeker in bijvoorbeeld de badkamer, is die extra ruimte altijd welkom. En zeg nu zelf, een radiator is ook niet echt een mooi object. Vloerverwarming is mooi afgewerkt onder de vloer. Tegels zijn bij uitstek het meest geschikt voor vloerverwarming; tegels geleiden als geen ander warmte.

Nog meer voordelen

Nooit meer koude voeten! Koude voeten zorgen er namelijk voor dat je totale gevoelstemperatuur kouder aanvoelt. Met vloerverwarming zit je er lekker behaaglijk bij op de bank voor de tv. Maar wist je dat vloerverwarming ook beter is voor de gezondheid? Een radiator veroorzaakt luchtcirculatie die stofdeeltjes rond laten zweven. Bij vloerverwarming is er geen luchtcirculatie. Mensen met astma of een allergie hebben zo minder last van de symptomen.

Vloerverwarming kat

Kortom, kies je voor vloerverwarming dan kies je voor minder energiekosten, extra ruimte in huis, warme voeten en voor minder ronddwarrelend stof in huis. Meer informatie over het laten plaatsen van vloerverwarming vind je op Tegelzetter-Weetjes.