Bezuinigen op je uitvaart?!

Het is een beetje vreemd om over na te denken, maar geld besparen op je uitvaart is mogelijk. Het is goed om je wensen duidelijk te hebben voordat je een uitvaartverzekering afsluit. Je kunt de premie laag houden als je weet welke kosten er überhaupt zijn. Met onderstaande voorbeelden is het misschien gemakkelijker om alles in kaart te brengen. Leg je wensen altijd vast, dan blijf je zelf de regisseur van je laatste reis.

DIY kist
Een goedkope kist kost rond de 600 euro. Dat kan minder. Het kan helpen in het rouwproces om nabestaanden de kist te laten maken. Dit is een kwestie van hout inkopen bij de bouwmarkt. Of op zoek gaan naar gerecyclede of zelfs gebruikte planken. Samen aan een projectje beginnen helpt sommige mensen om emoties een plek te geven. Als er kinderen bij betrokken zijn is het voor hen troostend om de kist te schilderen of versieren. Bovendien is creativiteit ook een manier om dingen te verwerken.

Digitale kaarten
Om mensen in te lichten worden vaak rouwkaarten verstuurd. De kosten hiervoor lopen snel hoog op. Tegenwoordig is een digitale kaart niet gek meer. Iemand die handig is met Photoshop knutselt zo wat moois in elkaar. Het enige dat dan nog rest is e-mailadressen verzamelen en op ‘verzenden’ drukken als het zo ver is.

Thuisvaart
Ergens geeft het een enorm fijn gevoel: het idee dat er in je eigen huis afscheid van jou wordt genomen. Een thuisvaart is wel wat geregel, maar er wordt wel degelijk bespaard. Een uitvaartcentrum is duur en thuis heb je meer vrijheid als het op de dienst zelf aankomt.

Eten meebrengen
Na een begrafenis of crematie komt iedereen bij elkaar. Cateringbedrijven zijn niet goedkoop. Daarom is het ook een optie om mensen zelf hapjes mee te laten brengen. Eten koken werkt therapeutisch en het heeft ook wel iets natuurlijk. Eens wat anders dan koffie en cake.

Heb jij ideeën om te besparen op een uitvaart? Deel ze vooral in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.