Korting op je hypotheekrente door spaargeld

hypotheekBanken doen weleens vaker iets met kortingen op de hypotheekrente. Maar Argenta heeft nu wel iets heel creatiefs verzonnen. en wie weet heb je er iets aan. Het concept Argenta Hypotheek Sparen is niet gericht op sparen voor als jij later een huis wil kopen. Nee, het gaat om situaties waarin ouders hun kinderen wel willen helpen met hun nieuwe woning, maar niet direct heel veel geld willen wegschenken. Ze hebben bedacht dat als die ouders nou een fors bedrag op een spaarrekening bij Argenta zetten, het kind een behoorlijke korting op de hypotheekrente krijgt – natuurlijk ook over de hypotheek bij Argenta. Die korting kan oplopen tot 0,25% dus dat is heel aardig. En als Argenta nou een dure hypotheekbank was… Welnee, die Belgen bieden ons Hollanders sowieso al een scherpe hypotheekrente!

De spaarrente die je ouders dan krijgen over dat spaargeld is wel variabel, maar ook daarbij hoort Argenta eigenlijk altijd wel bij de beste in de markt. En ze mogen het op zich wel opnemen, maar dat kan dan weer wel gevolgen hebben voor de korting die jij krijgt.

Heb je al een Argenta-hypotheek? En zijn jouw hersenen nu aan het draaien over de mogelijkheid om via deze weg je hypotheeklasten te verlagen? Helaas, het is alleen mogelijk voor nieuwe hypotheken. De spaarstorting moet ruim voor het passeren van de hypotheekakte zijn gedaan. Dat is nou even jammer!

Lees ook:Besparen door hypotheek aflossen
Lees ook:Besparen op je hypotheeklasten
Lees ook:Petitie: het moet goedkoper!
Lees ook:Flink besparen op je zorgverzekering
Lees ook:Let op je deposito

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.