Wat een takkentruc


Wat is het toch altijd naar van de vakantieperiode, dat er ook van die nare gasten rondlopen die deze tijd gebruiken om lekker in huizen in te breken. Daar maken sommige mensen het de inbrekers ook wel heel makkelijk mee, door bijvoorbeeld op Hyves of Facebook exact te vertellen waar ze naartoe zijn en wanneer ze weer thuiskomen, in een openbaar profiel. Maar het inbrekersgilde gebruikt ook ouderwetse methodes om te checken of je op vakantie bent. Zie de foto hiernaast: een takkentruc.

Ze zetten een takje tegen jouw voordeur en kijken de volgende dag of dat er nog precies zo staat. Dan ben je immers niet thuis geweest die nacht en is de kans groot dat je op vakantie bent. Dat geeft de onverlaten een veel grotere kans om ongemerkt je huis leeg te roven, met alle ellende en schade van dien. Nu zal dit niet werken als je aan je buren hebt gevraagd of ze elke dag even de post pakken (maar natuurlijk niet in het zicht vanaf buiten opstapelen), of de kat verzorgen. Denk even over dit soort dingen na, voordat je vertrekt. Het kan je een hoop gedoe en geld besparen!

Lees ook:Grote of kleine pot Nutella?
Lees ook:Papapasta op z'n duurst
Lees ook:ADV: Goedkoper op vakantie
Lees ook:Goedkoop op vakantie met huizenruil
Lees ook:Geld oppemaake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.