Uitje naar IKEA

Al een tijdje wisten we dat we een keer naar IKEA moesten. Onze jongste wilde wel eens een groot bed (hetzelfde als zijn broer), en allebei onze mannetjes wilden graag een bureautje. Nu zijn hun kamers niet héél groot, dus het moest geen groot bureau zijn. En in de IKEA gids (heerlijjk om in te bladeren) had ik een prima smal bureautje gevonden voor niet te veel geld, waar je met een opzetstuk ook een teken/magneetbordje op het bureautje zette. Mooi! Dusssssss ja, we moesten een keer naar IKEA.

Van het weekend hadden we weinig bijzonders, het was druilweer dus hadden we zaterdag bedacht dat we dan wel zondag naar IKEA konden gaan. Niet te laat, want op zondag was het in mijn herinnering behoorlijk druk daar. We waren er om 11 uur en inderdaad…. het was gewoon al superdruk. Nu moet je weten, op zondag naar IKEA is een soort van doembeeld voor mij: een pand vol met gezinnen met dreinende en huilende kinderen, veel te druk en veel te lange rijen. Maar die spullen moesten er komen en als het te zwaar is om alleen mee te nemen zit er niets anders op dan met het hele gezin op pad.

En ik moet zeggen: het viel alles mee. Ja, het was druk. Ja, er stond een lange rij. Maar we wisten al precies wat we moesten hebben dus konden we redelijk vlotjes de afgesneden route nemen. Wat het natuurlijk maakt is dat de kinderen zich prima gedroegen – erg fijn. Bovendien was alles wat we wilden hebben er ook (had ik vooraf al even op de site gecontroleerd) en was het in de lange rij eigenlijk best gezellig. Spullen over de twee auto’s verdeeld, toen even wat eten in het restaurant.

Daar verbaas ik me dan altijd enorm. Wat een waanzinnig lage prijsjes. De kids: Zweedse gehaktballetjes, friet, drinken en ook nog een ijsje… €1,95 per kind! Lief: sateh met friet, ik geloof € 2,95. Nee, je hebt geen culinaire kwaliteit maar voor een hapje eten met de kids is het prima. En errug betaalbaar! Nou hebben wij nog nooit gebruik gemaakt van dat Smaland (zo heet het toch, waar de kinderen kunnen spelen?), maar als ik het goed heb is dat ook nog gratis. Dus als je weinig te besteden hebt en je wilt er toch eens uit met de kids… dan kun je altijd een uitje naar IKEA doen.

Het is de Zweedse rakkers er natuurlijk allemaal om te doen dat er veel mensen binnenkomen. Die dan vaak toch echt wel iets meenemen van al die heerlijke weinig kostende spullen die ze daar hebben. Daarvan moet je je wel heel bewust zijn, vooral als je een klein budget hebt. Dat je niet per ongeluk uit de blauw-gele deuren wandelt, wel heel goedkoop wat hebt gegeten, maar ondertussen spullen hebt gekocht die he helemaal niet nodig hebt. Maar ja, dat is een kwestie van blijven opletten.

Lees ook:Goedkoop treinuitje in de herfstvakantie!
Lees ook:Goedkope uitjes: ga naar buiten!
Lees ook:Lang leve de kringloop
Lees ook:Alle kinderen naar buiten!
Lees ook:Ga toch fietsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.