Zomaar €25 shoptegoed bij Bijenkorf card

De Bijenkorf… hoort die eigenlijk thuis op een blog over besparen? Mijn eerste gevoel zegt dat je niet bepaald geld bespaart als je de Bijenkorf binnenwandelt. Zelfs tijdens de Drie Dwaze Dagen. Want okay, dan mogen er misschien prachtige aanbiedingen zijn (heel eerlijk zou ik het niet weten want ik kom er nooit), gaat dat om spullen die je nodig hebt? Waaraan je geld moet uitgeven als je op de centen moet letten?

Hoe dan ook, De Bijenkorf wil natuurlijk graag klanten. Dus lokken ze met een Bijenkorf Card die gratis is, zolang je die alleen binnen De Bijenkorf gebruikt. Het is dus een creditcard hè, voor alle duidelijkheid. Gebruik je ‘m alleen daar, en betaal je de rekening van je uitgaven altijd binnen 21 dagen, dan betaal je er niets voor. Ook geen rente. En toch krijg je € 25 shoptegoed cadeau bij zo’n Card. En altijd 10% korting op bijna alle cosmetica.

Dus? Altijd doen? Dief van je eigen portemonnee als je ‘t niet doet? Nou nee… niet mee eens. Zo’n card is zo verraderlijk als het maar zijn kan. Tuurlijk, als jij je netjes aan alle bovengenoemde regeltjes houdt betaal je er niets voor. Ze liegen heus niet. Maar ze verleiden wel. Want als je dan toch zo’n card hebt, waar je ook elders mee kunt betalen… dan is het wel makkelijk natuurlijk. Dus voordat je het weet heb je een creditcard mét kosten in je zak. En binnen 21 dagen betalen lukt vast wel. Maar soms misschien ook niet. Of je vergeet het gewoon per ongeluk. Dan betaal je een hele dikke rente van 15%. Dussehhhh… oppassen geblazen!

Lees ook:Wat kost jouw bank?
Lees ook:Belasting besparen (1)
Lees ook:Je gaat meer betalen!
Lees ook:Stokje voor bespaartruc
Lees ook:Rood staan is zoooo duur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.