Werkloosheid loopt verder op

643.000 mensen zaten eind maart zonder werk, wat neerkomt op een werkloosheidspercentage van 8,1 procent. Er kwamen in maart 30.000 werklozen bij. Drie maanden geleden was nog 7,2 procent van de beroepsbevolking werkloos. In het eerste kwartaal van 2013 kwamen er gemiddeld 24.000 werklozen per maand bij. De stijging in de afgelopen drie maanden was het sterkst bij 25- tot 45-jarigen, meldt het CBS. In die leeftijdsgroep kwamen er per maand gemiddeld 11.000 werklozen bij. Bij mensen van 45 jaar en ouder nam de werkloosheid per maand met 8.000 personen toe, bij jongeren tot 25 jaar met 4.000.

De maandcijfers laten de snelste toename zien sinds het CBS in 2003 op de huidige manier maandcijfers ging bijhouden, licht CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen toe. “De werkloosheid ligt nu op een vergelijkbaar niveau als in het begin van de jaren ’80″, zegt de econoom.

Van een absoluut record wil Van Mulligen echter niet spreken, omdat het ministerie van Sociale Zaken de werkloosheid destijds op een andere manier berekende. In 1983 zaten 639.000 mensen thuis zonder werk, een percentage van ruim 10 procent volgens de toen gangbare meetmethode.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Werkloosheid is opnieuw fors gesteven volgens laatste cijfers CBA
Lees ook:Het consumentenvertrouwen is in februari naar een historisch dieptepunt gedaald
Lees ook:Nederland is opnieuw in een recessie beland
Lees ook:Spaarders zetten 400 euro per maand opzij
Lees ook:Huishoudens geven in februari opnieuw minder geld uit aan goederen en diensten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.