Besparen of verleid worden?

Reclames en aanbiedingen vind ik altijd een beetje een dilemma als het gaat om besparen. Aan de ene kant kun je daarmee koopjes ontdekken waardoor je geld bespaart. Aan de andere kant kom je door het doornemen van reclamefolders ook juist weer in de verleiding om dingen te kopen waar je anders niet eens over nagedacht had. Omdat ze zo goedkoop zijn… Een tijd geleden schreef ik hier al eens een column over op Geld en Recht en de serie Beter uitkomen met Anneke.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor mails van aanbiedingensites, en zelfs voor websites met bespaartips. Want bij die bespaartips zitten ook altijd artikeltjes waarin gewezen wordt op aanbiedingen. Niet alle aangeprijsde artikelen zijn werkelijk goedkoop. Of wel goedkoop, maar gewoon helemaal niet nodig. Zo heb ik me ooit ingeschreven op mails van Vouchervandaag. Hartstikke grappig, hele goedkope aanbiedingen. Gratis opzetborstels voor m’n elektrische tandenborstel heb ik er wel eens gekocht (ja, gekocht, want het is gratis – maar verzendkosten betaal je natuurlijk wel), prima deal. Ondertussen betrap ik me erop dat ik toch meestal wel even naar de aanbieding kijk en soms even overweeg om iets volkomen onnodigs te kopen. Want het kost zo weinig.

Je focussen op folders, aanbiedingensites, gratis en goedkoop kan er dus uiteindelijk voor zorgen dat je meer geld uitgeeft dan nodig. En dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling.

Lees ook:Online niet altijd goedkoper
Lees ook:Nieuw boek met bespaartips!
Lees ook:Naar welke supermarkt kun je het beste gaan?
Lees ook:Verleiding van kortingsbonnen
Lees ook:Nieuwe bespaartips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.