Online niet altijd goedkoper

Het blijft een lastig dilemma, met die folders. Aan de ene kant kun je ze maar beter niet zien – dan kom je ook niet op ideeën om dingen te kopen waar je anders nooit over na zou denken. Aan de andere kant kun je er natuurlijk wel mooie aanbiedingen uit halen!

Welke kant de balans doorslaat, heeft simpelweg te maken met de vraag hoe makkelijk jij verleid wordt door wat je ziet. Als je precies weet wat je nodig hebt en in folders alleen maar daarnaar kijkt, kun je met het doorspitten van folders heel wat geld besparen. Als je door de folders dingen gaat kopen die je helemaal niet nodig hebt, dan kosten ze je eigenlijk alleen maar geld.

Hetzelfde geldt overigens voor online shoppen. Ook dan is het zo makkelijk om meer in je winkelmandje te plaatsen dan je eigenlijk van plan was. En ook daar geldt dat als je het beperkt tot waar je echt naar op zoek was, het op internet vaak behoorlijk goedkoper kan dan in de winkel. Maar niet altijd. Soms zijn folderaanbiedingen goedkoper dan de voordeligste aanbieding online.

Lees ook:Besparen of verleid worden?
Lees ook:Besparen? Maak een plan!
Lees ook:Grote verpakking goedkoper?
Lees ook:Besparen op je drukwerk
Lees ook:Postordernieuws: Neckermann failliet

Eén reactie op “Online niet altijd goedkoper

  1. Chris

    Ik vraag me af of dit ook geldt wanneer er bij de online shops ook nog online kortingen of kortingscodes beschikbaar zijn. Wellicht dat de prijs dan ineens wel weer goedkoper wordt.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.