Kan jouw internet niet goedkoper?

In tien jaar tijd is internet van een leuk speeltje uitgegroeid tot een onmisbare dienst. Een eerste levensbehoefte waarvoor we nu eenmaal ruimte in ons budget maken. Wanneer onze internetverbinding het eenmaal goed doet, zijn we de maandelijkse kosten snel vergeten.

Is besparen de moeite waard?
Als je die ‘ongemerkte’ maandelijkse afschrijvingen bij elkaar optelt, zie je toch een behoorlijk bedrag. Driehonderd euro is niet ongewoon. Dit betekent dat een kleine maandelijkse besparing op de kosten van je internetprovider op jaarbasis tientallen euro’s oplevert. Maar kun je zomaar wisselen van provider? En is zo’n besparing de moeite van het switchen eigenlijk wel waard? Hoeveel kun je eigenlijk besparen op, laten we zeggen, een telefoon-en-internetpakket?

Allemaal vragen die ons –mij in ieder geval wel– ervan weerhouden om van provider te veranderen. Want als het eenmaal werkt, waarom zou je eraan sjorren? Never change a winning team, toch? Tenzij iemand mij ervan kan overtuigen dat het vergelijken van prijzen en het uiteindelijke wisselen van internetprovider een fluitje van een cent is.

Nou, het lijkt erop dat ik zo’n partij gevonden. Verandervanprovider.nl helpt je bij het al dan niet veranderen van internetprovider. Je typt er je postcode en huisnummer in en je ziet meteen hoeveel je per maand kwijt bent bij de concurrent. Geen misleidende maandbedragen die na een halfjaar ineens omhoog gaan, maar een duidelijk overzicht van de kosten. Ook mooi is de vermelding van het totaalbedrag dat je het eerste jaar kwijt bent.

Pakketprijzen zijn lager
De tijden van losse internetverbindingen zijn voorbij. Vrijwel iedereen heeft nu een pakket dat internet, televisie en/of telefonie combineert. Door zelfs alledrie de elementen in een pakket op te nemen, bespaar je vrijwel altijd op je maandelijkse kosten. Ik heb het zelf even gecheckt: als ik een alles-in-1-pakket neem bespaar ik ruim zeven tientjes per jaar. Niet slecht voor een paar muisklikken, toch?

Wisselen is makkelijk én gratis
Onderhandelen met je oude en je nieuwe provider, de router naar het postkantoor moeten brengen en dagenlang zonder internet zitten? Nee hoor, dat is er niet meer bij. Verandervanprovider.nl bemiddelt bij je overstap en maakt deze zo pijnloos mogelijk. Je zit nog geen dag zonder verbinding. Bij deze prijsvergelijker vul je een bestelformulier in waarop je het contractnummer van je huidige provider invult. De site zorgt vervolgens voor de rest. Zo wordt besparen wel héél makkelijk.

Gastblog van André Gussekloo

Lees ook:3 voordelen van een Sim Only abonnement
Lees ook:Online niet altijd goedkoper
Lees ook:Bespaar door goed je abonnementen na te lopen en zonodig op te zeggen
Lees ook:Rood staan is zoooo duur
Lees ook:Je gaat meer betalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.