Stokje voor bespaartruc

Het was goed bedacht: de truc om de verhoging van de assurantiebelasting te omzeilen. Premie voor een jaar vooruit betalen zou je toch zomaar ruim 11% aan belasting schelen. Maar daar is een stokje voor gestoken.

Dat de assurantiebelasting omhoog gaat van 9,7% naar 21%, dat was eigenlijk wel al bekend. Het stond immers in het deelakkoord dat Rutte en Samsom een paar weken geleden presenteerden. Direct lag er een bespaartip klaar voor ons allemaal: als je nou vooraf een jaarpremie betaalt, heb je pas veel later last van die verhoging. Staatssecretaris Weekers gaf toen al aan daar iets aan te willen doen.

En dat heeft hij gedaan. Hoe dan? Nou, door te stellen dat het percentage dat je moet betalen aan assurantiebelasting niet afhangt van het moment waarop je het betaalt. Nee, het hangt af van de periode waarover de premie betaald wordt. Dus premies over de periode vanaf 1 april 2013 zijn sowieso belast met 21% assurantiebelasting. Of je dat nou in maart voor een jaar vooruitbetaalt, of gewoon per maand laat incasseren.

Nog even voor alle duidelijkheid: assurantiebelasting betaal je niet over álle verzekeringen. De zorgverzekering bijvoorbeeld, over die premie betaal je geen assurantiebelasting. En over je uitvaartverzekering en je overlijdensrisicoverzekering ook niet. Wel over je autoverzekering, opstalverzekering, inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, reisverzekering en rechtsbijstandverzekering. Dat je het even weet.

Lees ook:Je kunt het tóch proberen, maar of ‘t lukt?
Lees ook:Belastingverhoging ont…wijken
Lees ook:Je gaat meer betalen!
Lees ook:Meer risico nemen dan maar?
Lees ook:Ga maar weer rekenen

Eén reactie op “Stokje voor bespaartruc

  1. Autoverzekering

    Assurantiebelasting is niet op te besparen, maar dat geldt niet voor de autoverzekering. Door over te stappen kunt u de verhoogde assurantiebelasting weer besparen. Voor de mogelijkheden zie: http://www.autoverzekering.nl/

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.