Vergeet je geld niet!

Voor mij volkomen nieuw, al had ik er kennelijk al veel eerder iets over kunnen lezen. Tenminste, als ik naar de pagina ‘In de media‘ van de website kijk – dan is er al het nodige over geschreven. Hoe dan ook, ik zag dus net voor het eerst een mooi initiatief om vergeten geld terug te vinden.

Vergeten geld? Wie vergeet nou z’n geld? Nou, een heleboel mensen eigenlijk. En eerlijk is eerlijk – ik heb ook zo’n oude betaalrekening waar nog geld op staat, maar waar ik niet meer zonder heel veel moeite bij kan. Ik ben ‘m alleen niet vergeten, maar dat zou natuurlijk zomaar kunnen gebeuren.

Bovendien gaat het bij vergeten geld niet alleen om geld van jezelf. Ook spaarpolissen die zijn afgesloten door ouders of grootouders kunnen ergens liggen te verstoffen bij een verzekeraar. Jij weet van niets, ouders overleden, geld ligt maar te liggen. De banken en verzekeraars zijn kennelijk niet verplicht om jou te zoeken – als je er niet om komt vragen mag het geld daar gewoon blijven wachten. Lekker dan.

Het kan volgens mij geen kwaad om deze Stichting Verdwenen Geld te laten speuren naar eventuele vergeten gelden. Of zie ik iets over het hoofd, waardoor het geen goed idee is?

Lees ook:Je spekt de bank!
Lees ook:Korting op je hypotheekrente door spaargeld
Lees ook:Ben je niets vergeten?
Lees ook:Schandalig of terecht?
Lees ook:Nieuwe iPhone laten betalen door verzekering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.