Independer-pijn

Als je wilt besparen, doe je er goed aan altijd goed te vergelijken voordat je een product aankoopt. Zelfs in de supermarkt geldt dat: vergelijk de prijzen van de A-merken met de huismerken en de no-names, en probeer die laatste eens uit. Maakt het qua smaak geen of weinig verschil, dan kun je vanaf dan behoorlijk besparen op die producten. Vergelijken dus – dat geldt niet alleen voor grote aankopen zoals wasmachines en computers, maar eigenlijk voor alles. Ook voor financiële producten. Een spaarrekening, een verzekering of een lening – kijk goed wat je doet. Door goed te vergelijken maak je de beste keuze, kies je voor het product dat qua prijs en kenmerken het beste bij jou past. En als het gaat om vergelijkingen van financiële producten ben ik altijd fan geweest van Independer. Daarom doet het bericht, dat Independer overgenomen wordt door Achmea, mij oprecht pijn in mijn hart. Want ook al wil ik graag geloven in de goede bedoelingen qua voortzetting van de onafhankelijkheid… oh nee, objectiviteit moeten we het nu noemen, want als je van een verzekeraar bent is onafhankelijk een verkeerde term….ik ben toch wel heel benieuwd hoe dat in de praktijk gaat uitpakken.

Interessant is dat op precies dezelfde dag als de aankondiging van de overname, de AFM komt met een bericht over vergelijkingssites. Het zal losstaan van elkaar, maar toch….

Lees ook:Hoe je geld bespaart door aanbieders met elkaar te vergelijken
Lees ook:Beste koop? Yeah right!
Lees ook:Gratis verzekerd… misschien…
Lees ook:Waar doe je het voordeligst de boodschappen voor Pasen?
Lees ook:Blijf kritisch

5 reacties op “Independer-pijn

 1. Paul

  Ben ook wel benieuwd naar de mogelijke INDEPENDENT Independer alternatieven…suggesties?

    /  
 2. Harald

  AFM heeft niet voor niets vergelijkingsites onlangs gewaarschuwd. Dit gaat de wel erg slechte kant op zo.

    /  
 3. Cris is moe, crisismoe!

  Het moet niet zo zijn dat er straks een vergelijkingsite over de vergelijkingsites moet komen (mmh IDEE!).

    /  
 4. Martine

  Ik denk dat Achmea als beste uit de test komt :)

    /  
 5. Marja

  Kortingssites lijken de nieuwe hype, er zijn tegenwoordig net zoveel kortingssites (met orginele namen als http://vouchercode.nl, actiecode en kortingscode) als onafhankelijke vergelijkingssites.
  Ik raad aan om altijd meerdere vergelijkingssites te gebruiken!

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.