Wel of niet wisselen?

Het geldt voor heel veel dingen natuurlijk, dat je er goed aan doet om af en doe eens te kijken of het goedkoper kan. Er zijn alleen weinig dingen zo gebonden aan deadlines als de zorgverzekering. Als je van je huidige zorgpolis af wilt, moet je die opzeggen vóór 1 januari. En de nieuwe polis moet je dan uiterlijk 1 februari geregeld hebben. Let wel op dat je geen verzekering opzegt, als je niet zeker weet dat je bij de nieuwe geaccepteerd wordt. Anders kun je jezelf behoorlijk in de vingers snijden.

Het zorgverzekeringsseizoen is weer helemaal begonnen. Uiterlijk 15 november moeten alle premies van alle verzekeraars bekend zijn, en dan kan het grote overstapfeest beginnen. Tenminste, daar sturen de verzekeringsmaatschappijen in al die reclames, brieven en folders hard op aan. Maar hoe weet je dan naar welke verzekeraar je het beste kunt overstappen?

Nu zijn er allerlei mogelijkheden te vinden op internet, om na te gaan welke zorgverzekering er het beste bij jou past qua prijs en dekking. De basisverzekering, voor alle duidelijkheid, kent een standaarddekking. Die is bij iedere verzekeraar gelijk, dus daarbij is het geen probleem om te kiezen voor de goedkoopste. Het probleem is alleen dat de meeste mensen toch wel graag een aanvullende verzekering willen voor hun ziektekosten. Van die aanvullingen zijn wel alle dekkingen en voorwaarden verschillend, waardoor het best lastig is om uit te filteren welke zorgverzekering je nu het beste kunt afsluiten. Vaak zie je dan al snel door de bomen het bos niet meer, en blijf je zitten waar je zit omdat het je allemaal veel te ingewikkeld wordt.

De Consumentenbond wil je graag helpen met de Zorgvergelijker 2011! De vergelijking van ziektekostenverzekeringen, die normaliter alleen voor leden beschikbaar is, hebben ze nu gratis opengesteld voor iedereen. Mooi geregeld! Dan vul ik ‘m in, komt er een lijst uit en dan…. surf ik eigenlijk ook meteen weer weg. Terwijl het mij, met mijn financiële achtergrond, net iets meer zou moeten zeggen dan de gemiddelde Nederlander. Geen wonder dat maar zo’n 4% per jaar van zorgverzekering wisselt. Ik doe het dit jaar waarschijnlijk ook weer niet. Al valt er vast wel iets te besparen….wat een gedoe!

Lees ook:Verzekering tegen eind van de wereld
Lees ook:Verzekering of deposito voor je uitvaart?
Lees ook:Besparen op zorgpremie… pas op voor duurkoop!
Lees ook:Gratis verzekerd… misschien…
Lees ook:Hoe je geld bespaart door aanbieders met elkaar te vergelijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.