Whatsapp in plaats van SMS

Een uitvinding toch, dat Whatsapp! Gratis berichten versturen met je smartphone naar een ander. Ken je het nog niet? Het is slimmer dan SMS!

SMSjes kosten geld. Als je een abonnement hebt met een x-aantal SMSjes in je bundel, dan maakt het natuurlijk niet veel uit. Mijn nichtjes maken die hoeveelheden op, maar de gemiddelde volwassene denk ik niet.

Maar goed, niet iedereen heeft een mobiel met een abonnement. Een los toestel kopen in combinatie met een prepaid kaart pakt voor veel mensen gewoon veel goedkoper uit. Alleen dán kost SMS-en wel opeens geld. Daar kun je dus makkelijk op besparen als je een smartphone hebt.

Whatsapp is dan gewoon perfect. De berichtjes worden via internet verstuurd, niet via je telefoonprovider. Dus gratis binnen jouw internetverbruik. Het kost de telecombedrijven veel geld – ik lees net wel 18 miljard euro wereldwijd! En jij bespaart dus.

Een extra grappig ding van Whatsapp is dat je kunt zien wanneer iemand voor het laatst ‘gezien‘ is. Dan weet je dus ook of de ander jouw berichtje gezien heeft. Of dat altijd fijn is…tja…soms kun je dat beter niet weten. Als het antwoord op zich laat wachten bijvoorbeeld.

Lees ook:3 voordelen van een Sim Only abonnement
Lees ook:5 tips om te besparen op je telefoonkosten
Lees ook:Tegoeden op de spaarrekening naar nieuw record
Lees ook:Apps om te besparen
Lees ook:Hoezo gratis apps…

2 reacties op “Whatsapp in plaats van SMS

  1. Sam

    Helaas is het wel zo dat de telecom aanbieders hun databundels hebben verlaagd om het gemis aan SMS inkomsten te compenseren. Had je vroeger in je abbo nog 1 GB, dan is dat bij een nieuw abbo 200 of 500 MB voor dezelfde prijs als die eerdere 1 GB. Het is toch raar als telecom aanbieders op deze angstige manier reageren op telecom gebruik

      /  
  2. Anneke Ranzato-Versloot

    Ja Sam, dat is inderdaad raar. Gelukkig heb je op steeds meer plekken gratis Wifi, dat scheelt je dan weer dataverbruik in je abonnement.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.