Repareren kun je leren!

Wat zijn we toch verwend tegenwoordig. Ja, en dan praat ik zeker ook over mezelf. Wat doen we meestal als er iets stuk gaat? Gaan we nog proberen het te maken, of kopen we gewoon een nieuwe? Heel eerlijk… bijna altijd betekent stuk eigenlijk wel weggooien. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Want heel veel dingen zijn prima te repareren. Je moet alleen even weten hoe. Om je daarbij te helpen, komt de Repair-café bus naar je toe!

Het Repair-café – ik las erover via Twitter – is een mooi initiatief om mensen te helpen bij het repareren van kapotte spullen. Zodat het niet nodig is om die spullen te vervangen, wat natuurlijk flink geld bespaart. Tot nu toe gebeurde dat nog op vaste locaties, waar je maar net bij in de buurt moet wonen. Maar dankzij subsidie van de overheid kunnen ze vanaf 2011 aan de slag met een mobiel Repair-café: een bus waarmee ze overal naartoe kunnen. Dus check eens even of de bus niet bij jou in de buurt komt, zodat je aan de slag kunt om die kapotte spullen te repareren.

Lees ook:Waarom iets nieuws kopen als je ook kunt repareren?
Lees ook:Telefoon kapot? Betaal niet de hoofdprijs!
Lees ook:Niet nu stuk gaan hoor!
Lees ook:Laat je helpen!
Lees ook:Gratis af te halen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.