Geld cadeau voor oud-studenten?

Het nieuwe leenstelsel voor studenten heeft natuurlijk nogal wat voeten in de aarde. Het komt er echt van, de politiek is het erover eens, per september is er geen sprake meer van geld cadeau voor studenten. Geen gratis basisbeurs meer – je zal moeten lenen om te studeren. Dat is nogal wat, dus proberen ze de voorwaarden wel zo soepel mogelijk te maken. Zodat het niet onmogelijk wordt om te gaan studeren als je geen geld hebt. Of dat je voor je leven aan de grond zit als je geen goed betaalde baan vindt na je studie. De terugbetalingscondities zijn dan ook ronduit vriendelijk. Zó vriendelijk dat het zelfs zo kan uitpakken dat je alsnog geld cadeau krijgt na je afstuderen.

Met geld cadeau bedoel ik niet het kwijtschelden van je studieschuld. Dat gebeurt inderdaad als je na 35 jaar niet in staat bent geweest om de volle mep af te tikken. Nee, met geld cadeau bedoel ik letterlijk dat je geld krijgt in plaats van afbetaalt. De manier waarop de terugbetalingsregeling nu in de wet beschreven staat kan daarvoor zorgen. Lees maar!

Lees ook:Besparen voor studenten
Lees ook:Tien gouden geldtips voor studenten
Lees ook:ADV: Investeren in je toekomst
Lees ook:Krijg jij rente over je salaris?
Lees ook:Adders in de autoverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.