Lekker samen in de herfstvakantie

We zitten midden in de herfstvakantie. Van het mooie weer moeten we het niet hebben, maar wat is het heerlijk om zomaar even een weekje lekker alleen maar met de kinderen bezig te zijn. Rustig aan, samen spelen, leuke dingen doen. Morgen gaan we naar Cinekid. Nee, niet het goedkoopste uitje dat je kunt verzinnen voor de herfstvakantie, dat is waar. Wel heb ik dagtickets gekocht en denk ik dat we daarmee wel de hele dag lekker zoet zijn met z’n drietjes. We hebben er in elk geval alledrie heel veel zin in, m’n kleine mannen en ik. Grote man moet werken.

Toch kun je natuurlijk ook heel veel dingen doen in de herfstvakantie die geen of bijna geen geld kosten. Gisteren heb ik lekker op de vloer gezeten om met de jongste een enorme baan van Stickstorm-stokjes te bouwen. Feestje! Tijd ook om andere spelletjes uit de kast te trekken waar je normaal niet aan toe komt. Om lekker samen te bedenken wat we gaan eten en de jongens om beurten als kok aan te wijzen. Boodschappen verzinnen, zelf zoeken in de supermarkt, zelf de tas naar huis tillen en samen met mama het eten maken. M’n oudste had gisteren heerlijke penne met een basilicum-gehaktsaus gemaakt, de jongste vandaag een pizza met niet alleen salami maar ook paprika en pinda’s. Smaakte allebei heerlijk!

Als het weer het toelaat lekker naar buiten, ook heerlijk. Het bos in, herfstbladeren zoeken en daarmee knutselen. Daar maak ik mijn mannetjes dan weer niet zo blij mee, maar voor jouw gezin misschien een idee?

Oh ja, als je wel geld genoeg hebt en je kids zijn dol op Lego… dan is er natuurlijk LegoWorld. Dat jaarlijkse Lego-festijn begint op 16 oktober en duurt tot de 22e. En ja, mijn mannen zijn wég van Lego. Maar toch ga ik niet meer naar LegoWorld. De entree is al niet misselijk en ik merkte dat ze eigenlijk vooral heel haastig overal langs wilden om te eindigen bij. De Intertoys-shop. Want tja, je kunt natuurlijk niet naar huis van LegoWorld zonder een Legodoos te kopen. Nee, ik geef m’n geld liever ergens anders aan uit.

Lees ook:Knallende kinderfeestjes
Lees ook:Slim speelgoed kopen
Lees ook:Goedkoop treinuitje in de herfstvakantie!
Lees ook:Handwerken: haken, breien, naaien… helemaal hip!
Lees ook:Superschuim voor cappuccino

Eén reactie op “Lekker samen in de herfstvakantie

  1. Harry den ritel

    Wat super leuk om te lezen. Ik ben er ook lekker tussen uit gegaan. Kon nog even snel een korting scoren op http://www.kortingschecker.nl en heerlijk besparen. Vraagje; wat is het recept van die basilicum-gehaktsaus?

    groet. harry!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.