Lekker / goedkoop / gezond?

Ken je dat? Je hebt enorme zin in iets lekkers…alleen wil je wel verantwoord eten. En je wilt ook zorgvuldig met je geld omgaan. Ideaal is als je iets hebt dat aan al die voorwaarden voldoet. Alleen moet je vaak toch keuzes maken.

Iets wat écht lekker is, blijkt vaak niet zo gezond. En als het wél lekker en gezond is, dan is weer duur. Of iets is heel gezond, niet duur, maar niet zo lekker. Of wel lekker en betaalbaar, maar absoluut niet gezond.

Brrrrr wat een dilemma’s. De paar dingen die aan alle drie voldoen…daar moet je dan ook weer niet teveel van eten. Want dan wordt het weer saai en daarmee verdwijnt het lekkere eraan.

Gelukkig verschillen smaken, en is iets wat de één lekker vindt, voor de ander niet te eten. Gezond is objectiever meetbaar, ook al is niet iedereen het eens over wat wel en niet gezond is. Suiker of zoetstoffen…wat is wijsheid? En goedkoop of duur…tja, dat is ook relatief.

Als je met alledrie tegelijk bewust bezig bent, kom je vanzelf op dingen die passen. Ontbijtkoek bijvoorbeeld. Dat vind ik oprecht lekker, is goedkoop, en een prima verantwoord tussendoortje. Heb jij nog dat soort tips?

Lees ook:Jo-jo-en met geld
Lees ook:Hmmm lekker en goedkoop!
Lees ook:Lekker samen in de herfstvakantie
Lees ook:Afvallen is moeilijker!
Lees ook:Het is zó goedkoop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.