Extra geld voor studenten


Hoe wijs veel studenten ook zijn, ze laten en masse geld liggen. Zonde, het is geld waar ze niets meer voor hoeven te doen dan een formuliertje invullen!

Ik heb het over de zorgtoeslag en de belastingteruggave. Vanaf de 18e verjaardag moet een jongere zelfstandig een polis hebben voor de zorgverzekering. Omdat het inkomen op die leeftijd meestal nog niet veel voorstelt, hebben juist zij vaak recht op zorgtoeslag. Toch denken héél veel jongeren er niet aan om die zorgtoeslag ook even aan te vragen. Kleine moeite… wel aan denken dat die toeslag bij wijziging van het inkomen ook weer aangepast wordt! Anders heb je tijdens je studietijd een mooie extra geldbron, maar begin je het werkende leven met een valse start. Jammer tenslotte, als je na een jaar alle ontvangen toeslag weer moet terugbetalen (terwijl het waarschijnlijk gewoon op is).

En de belastingteruggave, ook zo’n kadootje dat door velen niet uitgepakt wordt. Over het salaris voor je bijbaantje betaal je standaard inkomstenbelasting. Als het even meezit kun je dat terugkrijgen – je moet er alleen wel om vragen!

Lees ook:Belastingaangifte klaar…geld binnenhalen?
Lees ook:Inkomen gedaald? Toeslagen checken!
Lees ook:Zorgtoeslag
Lees ook:Besparen voor studenten
Lees ook:Pik het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.