Hij is binnen!


Zooo vandaag heb ik ‘m binnengekregen: het nieuwe boekje van Marieke Henselmans, Erica Verdegaal en Marion Weijers – uitgegeven door het Nibud. “Goed met geld” heet het, en gaat helemaal over financiële opvoeding.  Hoe jij je kinderen optimistisch en zelfverzekerd kunt begeleiden naar financiële zelfstandigheid.

Natuurlijk kom ik er hier op terug. Ga het lekker lezen en zal er vast dingen uithalen die ik hier met jullie wil delen. Heb jij het al gelezen? Vond je het wat? Ik ben er eigenlijk wel zeker van dat dit een mooi bruikbaar boekje is, waar veel gezinnen heel veel van kunnen leren.

Sowieso een goede naam. Goed met geld, die naam had ik ook willen geven aan de cursus over geldzaken voor consumenten, die ik voor de NHA schreef. Om één of andere reden wilden ze die naam niet gebruiken, het werd Wijzer met geld.

Anyway, ik weet wel welk boekje er de komende tijd in mijn tas zit om op lege momenten tevoorschijn te toveren. Wordt vervolgd!

Lees ook:Consumentenbond doet oproep: Beltegoeden moeten een jaar bruikbaar zijn!
Lees ook:Besparen op goede doelen
Lees ook:Poll: tweedehands okay?
Lees ook:Minder of meer?
Lees ook:Niet vergeten!

2 reacties op “Hij is binnen!

  1. Michael

    Probeer kinderen zichzelf te laten leren om met geld om te gaan. Niet met een boek. Het gaat om het zelf toepassen, en het -niet- laten toepassen.

      /  
  2. Anneke Ranzato-Versloot

    @Michael – zo’n boek is toch heel handig om ouders tips te geven over hoe ze hun kinderen daarbij kunnen helpen? Natuurlijk moeten ze zelf ervaren en zelf fouten maken, maar ook dat is iets waar ouders ze wel de ruimte voor moeten geven.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.