Ga toch fietsen!

Ohhh wat heb ik makkelijk praten! Onze kinderen zitten op de basisschool en het schoolplein grenst letterlijk aan onze achtertuin. Nu hebben we ook nog een deur in onze schutting, dus we zetten een  paar stappen door de bosjes en we staan op het schoolplein. We hoeven geen meter over de weg.

Voor ons is het dus geen overweging hoe we de kinderen naar school zullen brengen. Voor anderen natuurlijk wel. Nemen we de auto, of gaan we op de fiets? Het lijkt er voor mij op dat heel veel mensen voor de auto kiezen, waar ze ook prima hadden kunnen fietsen. Maar nogmaals, ik heb makkelijk praten.

Sterker nog, ik laat de kids soms expres op de fiets naar school gaan, dan moeten ze ‘helemaal’ om ons huizenblok heen fietsen. Dan hebben ze de fiets bij zich, en gaan ze in de lunchpauze en na school ook weer even fietsen. Dat doen we dan vooral als ze naar onze lieve gastouder gaan, want die woont iets verder weg. Ook makkelijk op loopafstand, maar fietsen is wel sneller natuurlijk. En anders doen onze kinderen helemaal geen fietservaring en fietsconditie op. Toch ook wel nuttig.

Anyway, het is hier dus ook heel druk met auto’s. Mensen maken ruzie met elkaar omdat ze allemaal zo dicht mogelijk bij de school willen parkeren. En dan denk ik dus weleens: ‘ga toch fietsen!’. Is gezond en bespaart kosten. Maar aan de andere kant: ik snap ook wel dat je met een stormwind als die van vanmorgen, of als het met bakken uit de hemel komt, liever kiest voor een dak boven je wielen. En als je dan een auto voor de deur hebt staan…

Lees ook:Stalen ros is heilig
Lees ook:Adders onder de huurauto?
Lees ook:Doe eens wat meer weg
Lees ook:Erg gul kind…
Lees ook:Schandalig of terecht?

3 reacties op “Ga toch fietsen!

 1. Anneke Ranzato-Versloot

  Daarom zeg ik: ik heb makkelijk praten. Ik hoef de keuze niet te maken maar weet ook wel dat ik snel voor de auto zou kiezen als het koud, winderig of nat is buiten. Terwijl het eigenlijk heel goed is om je daar niets van aan te trekken. Als de kids straks (nou ja, duurt nog wel lang hoor) op de middelbare school zitten moeten ze ook fietsen. Toch?

    /  
 2. Elise

  Nou, ik vrees dat de kinderen tegen die tijd zo ge(ver)wend zijn dat je daar toch problemen mee krijgt. Immers: Jong geleerd is oud gedaan.

    /  
 3. Anneke

  Ben ik het mee eens hoor. In die zin is het jammer dat wij zó dicht bij school wonen, dat fietsen eigenlijk onzinnig is. Toch laat ik ze af en toe maar expres toch op de fiets gaan… maar dat is natuurlijk toch een stuk minder dan bij kinderen die wat verder van school wonen. Maar als het regent of glad is, ben ik er toch wel weer heel blij mee…

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.