Spaarders zetten 400 euro per maand opzij

Hoeveel spaar jij per maand? Laat je reactie achter!

Nederlanders blijken namenlijk flink te sparen. Gemiddeld zetten ‘we’ 400 euro per maand opzij. De meeste spaarders hebben een concreet doel met hun spaargeld. Het geld wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de afbetaling van de hypotheek of de auto.  ‘De vaste spaarders zetten gemiddeld 9 procent van het maandinkomen opzij,’ aldus Gabriella Bettonville van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). ‘Maar 15 procent spaart helemaal niet en 12 procent heeft geen spaarrekening.’ Volgens onderzoek van het Nibud heeft 20 procent van de huishoudens geen enkele financiële buffer en nog eens 20 procent heeft een te kleine buffer: minder dan 2000 euro.

 

Lees ook:70% van de Nederlanders hebben afgelopen jaar bezuinigd
Lees ook:Heb jij voldoende spaargeld?
Lees ook:ADV: Spek je spaarrekening bij de slager
Lees ook:Kortingen pensioenfondsen raken 5,6 miljoen Nederlanders
Lees ook:Werkloosheid is opnieuw fors gesteven volgens laatste cijfers CBA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.