Huishoudens geven in februari opnieuw minder geld uit aan goederen en diensten

Huishoudens hebben in februari 2,2 procent minder geld uitgegeven aan goederen en diensten dan een jaar eerder.  Dat meldt het CBS dinsdag. In januari was de consumptie door huishoudens 2,3 procent lager dan het jaar ervoor. Vooral de bestedingen aan duurzame goederen waren met 6,1 procent kleiner dan in februari 2012. Auto’s, huishoudelijke artikelen, lederwaren en schoenen waren minder in trek.

Aan voedings- en genotmiddelen werd 0,3 procent minder uitgegeven. De uitgaven aan overige goederen, waaronder energie en motorbrandstoffen, krompen met 5,8 procent. Aan diensten werd 0,6 procent minder besteed.

In april zijn de omstandigheden voor de consumptie volgens het CBS wel minder ongunstig dan een maand eerder. Het statistiekbureau meet met een zogeheten ‘consumptieradar’ of de omstandigheden voor de uitgaven door huishoudens gunstiger of minder gunstig zijn geworden.

Vooral de gestegen waarde van aandelen zorgt deze maand voor een positieve impuls. De overige indicatoren, waaronder de huizenprijzen en de werkloosheid, liggen nog steeds flink onder hun gemiddelde van de afgelopen jaren.

Bron: Nu.nl / CBS

Lees ook:Nederland is opnieuw in een recessie beland
Lees ook:Het consumentenvertrouwen is in februari naar een historisch dieptepunt gedaald
Lees ook:Nederlanders geven minder aan het goede doel door de economische crisis
Lees ook:Werkloosheid is opnieuw fors gesteven volgens laatste cijfers CBA
Lees ook:Consument geeft weer geld uit na ‘januaridip’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.