70% van de Nederlanders hebben afgelopen jaar bezuinigd

Zeventig procent van de Nederlanders hebben in het afgelopen jaar bezuinigd op kosten om alles financieel rond te krijgen. Het percentage van mensen die bezuinigen was nog nooit zo hoog. Dit blijkt maandag uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Volgens het instituut hebben huishoudens in Nederland het zwaar, door de aanhoudende economische crisis in combinatie met bezuinigingen van de overheid. “Overal wordt geld gesprokkeld, allerlei bezuinigingsstrategieën worden gebruikt”, aldus het instituut. De helft van de mensen die bezuinigt, heeft volgens het onderzoek bovendien het gevoel niet meer te kunnen bezuinigen dan nu al gebeurt.

Koopkrachtverlies

Volgens het Nibud is dit begrijpelijk, aangezien de meeste Nederlanders al voor het vierde jaar op rij met koopkrachtverlies te maken hebben. Uit het onderzoek blijkt dat niet alleen de laagste inkomens moeten korten. Zo’n 60 procent van de huishoudens met een boven modaal inkomen (boven de 3200 euro per maand) bezuinigt. Nederlandse huishoudens bezuinigen op artikelen zoals tv en computers, op uitgaan, uit eten gaan, vakantie en tijdschriften- en krantenabonnementen. Ook de auto wegdoen is een belangrijke bezuinigingsmaatregelen, dit geldt voor 9 procent van de ondervraagde huishoudens.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Spaarders zetten 400 euro per maand opzij
Lees ook:Nederlanders geven minder aan het goede doel door de economische crisis
Lees ook:Bereken jouw koopkracht voor 2013
Lees ook:Een op zes huishoudens heeft schulden
Lees ook:Huishoudens geven in februari opnieuw minder geld uit aan goederen en diensten

Eén reactie op “70% van de Nederlanders hebben afgelopen jaar bezuinigd

  1. Norbert

    Veel mensen onderschatten de mogelijkheden om extra te bezuinigen, er is zo veel meer mogelijk dan veel mensen door hebben. En als ze het wel door hebben dan zijn er ook velen die gewoon te gemakzuchtig zijn volgens mij.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.