Smart of niet?

In de serie online huishoudboekjes is er weer een nieuwe speler: Smart Kasboek. Ik had er tenminste nog niet eerder van gehoord, en ook in de test van de Consumentenbond waar ik eerder naar verwees komt deze niet voor. De rij met verschillende mogelijkheden om online je geldzaken in de gaten te houden wordt steeds langer. Vooralsnog ben ik vooral fan van Yunoo, maar ook in dat Smart Kasboek zal ik me wel gaan verdiepen. Moet wel, want één van mijn opdrachtgevers die me inhuurt als budgetcoach geeft het een jaar gratis aan de mensen die we begeleiden. Dan is het natuurlijk wel handig als ik een beetje weet waarover ik praat.

Misschien heb jij het al uitgeprobeerd of ga je dat doen? Ik hoor dan heel graag wat je ervan vindt. Smart Kasboek is niet gratis, dat vind ik wel jammer. De eerste twee maanden wel, maar daarna betaal je tussen de € 2,50 per maand en € 15 per jaar. Afhankelijk dus van hoe lang je de licentie aanschaft. Kosten van € 15 per jaar zijn natuurlijk niet bepaald schokkend, en zo’n club moet ook ergens van draaien, maar ik ben vooral benieuwd of het iets toevoegt. Of wat er dan zo anders is aan Smart Kasboek, vergeleken met bijvoorbeeld Yunoo.

Lees ook:Ervaring met Yunoo?
Lees ook:Geholpen door de Consumentenbond
Lees ook:Als alles nou eens vanzelf bijgehouden werd…
Lees ook:Jong huishoudboekje
Lees ook:Nederland is opnieuw in een recessie beland

6 reacties op “Smart of niet?

 1. Samantha

  Ik gebruikte eerst altijd het online kasboekje van het NIBUD. Nadat bleek dat gegevens van klanten op straat lagen, heb ik een tijdje Yunoo gebruikt. Maar door de samenwerking met Sanoma heb ik het idee dat mijn gegevens niet geheim zijn. Eigenlijk logisch want ze moeten ergens van leven. Omdat ik een paar keer de naam smart kasboek te horen kreeg, ben ik dat eens gaan proberen. Ik vind het erg goed in elkaar zitten en krijg goede informatie. Ik vind het overigens een super idee dat het kasboek gratis gegeven word aan de mensen die jullie begeleiden. Dat is een goed initiatief.

    /  
 2. Frits Moens

  Ik vind smart kasboek duidelijker en gemakkelijker dan Yunoo en ik zit niet te wachten op vergelijkingen met andere producten.

  Als ik producten wil vergelijken dan zijn daar veel betere sites voor. Misschien dat anderen dat wel willen maar daarvoor zou ik niet voor een kasboek kiezen.

  Als mensen begeleiding nodig denken te hebben, waar kunnen ze dan terecht voor een jaar lang gratis gebruik maken van het kasboek?

    /  
 3. Anneke Ranzato-Versloot

  Dat kun je niet zelf beïnvloeden Frits, dat gaat om een hypotheekverstrekker die klanten met betalingsproblemen een budgetcoach aanbieden. Heel goed dat ze dat doen overigens!

    /  
 4. Frits Moens

  haha, dat klopt Anneke. Zeker een goede zaak dat de hypotheekverstrekkers dit doen. Alleen voorkom ik liever dat mijn bank mij aan een budgetcoach gaat koppelen ;)

  Ik zag bij smartkasboek dat ze een saldo voorspelling hebben, en ze je je saldo tot over een jaar kunnen voorspellen. Een handige functie om dit te bereiken. Deze heb ik helaas bij Yunoo nog niet gezien.

    /  
 5. Ramon

  ja, ik vind een veilig kasboek ook belangrijk, daarom gebruik ik toch liever een offline variant. Wat ik wel weer leuk vind aan deze is het al voor 2,50 per maand kan, top! Zelf gebruik ik de Manager van bankingtools, gewoon erg makkelijk en goed. 10tje per jaar.Ook prima.

    /  
 6. Angelique Milt

  Ik maak zelf ook gebruik van Smart kasboek. Ik heb ook een tijdje Yunoo gebruikt. Ik vind alles een beetje door elkaar heen staan en snap niet echt wat ik nou precies moet doen. Ik heb net mijn gegevens weer ingelezen in het Smart Kasboek en het werkt top. Als ik vervolgens ga kijken of alles goed is gerubriceerd hoef ik alleen alles te bevestigen. Niet alles elke keer opnieuw moeten aangeven.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.