Voor de tijd of voor de mooi

Heel suf misschien dat ik daarover nadacht, maar als je echt geen geld wilt verspillen, dan moet je eigenlijk maar één horloge tegelijk gebruiken. Ik ben zelf niet zo’n sieradenmens maar horloges, die vind ik wel leuk. Niet dat ik er heel veel heb hoor. Eén basale stalen, zilverkleurig, kan altijd. En een paar gekleurde die ik omdoe afhankelijk van de kleding die ik aantrek. Had ik van het weekend iets roods aan, wilde ik mijn rode Swatch omdoen, is het batterijtje leeg. Duurt bij mij altijd even voordat ik daarop actie onderneem, aangezien ik nog wel een paar tikkende klokjes heb liggen.

Toen stond ik voor de spiegel toch even te denken dat het geldtechnisch niet handig is om verschillende horloges te hebben. Ze lopen tenslotte de hele tijd, ook de horloges die je niet of nauwelijks draagt. En als ze dan ophouden met lopen, dan wil je toch dat ze het weer gaan doen – anders kun je ze niet dragen. Dus moet er dan een nieuw batterijtje in en dat kost weer geld. Hoe minder je zo’n horloge draagt, hoe duurder dat batterijtje relatief wordt. Als je het afzet tegen het aantal dagen dat je er gebruik van maakt dan. Ja toch?

Lees ook:Fijn voor Sint!
Lees ook:Betalen van de hypotheek voor veel mensen moeilijker
Lees ook:Doe nu alvast je decemberinkopen
Lees ook:Niet nu stuk gaan hoor!
Lees ook:Vakantie bespaartips

Eén reactie op “Voor de tijd of voor de mooi

  1. Morgenster

    De jongere generatie heeft gewoon een mobiel, hoef je er ook niet over na te denken….. Misschien kan ik er eentje van je krijgen met minutenwijzer, want ik vind het toch wel lastig zonder horloge…

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.