Loterijen…ik doe niet mee!

Ik vind het heel lastig om te begrijpen dat sommige mensen – en juist mensen die weinig geld te besteden hebben – zoveel geld uitgeven aan loterijen. Soms doordat ze niet goed nee kunnen zeggen als er geworven wordt, en verder gewoon niet opletten. Waardoor er ongemerkt jaarlijks véél geld naar loten gaat. En soms ook wel héél bewust. Vanuit de gedachte: als ik die grote prijs win, zijn al mijn geldzorgen meteen over.

Persoonlijk zie ik dat anders: geld weggeven met een héél, héél klein kansje op een prijs (want hoe groot is de winkans nu eigenlijk?). Grappig is dat de deelnemers aan loterijen glashard zeggen dat ze niet beleggen – dat risico is te groot. Want de belegging kan in waarde dalen. Of in het ergste geval is het geld helemaal weg. Terwijl de kans dat je er positief uitkomt volgens mij veel groter is als je dat loterijengeld allemaal zou beleggen.

Lees ook:IJsjes duurder deze zomer?
Lees ook:Valkuilen bij besparen
Lees ook:Zonnepanelen of hypotheek aflossen?
Lees ook:Te mooi om waar te zijn?
Lees ook:Mandje, geen kar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.