Niet naïef zijn!

De aardbeving en tsunami in Japan waren nog niet uitgebeefd en gerold, of er waren alweer zielepieten die misbruik willen maken van de ellende die daardoor zou gaan ontstaan. Want dat zo’n heftig natuurgeweld een groot dodental, ontelbare daklozen en ander menselijk leed zou opleveren, dat kon iedereen wel raden. Dus wat zie je in de spam verschijnen? Zogenaamde verzoeken om hulp voor Japan. Of je alsjeblieft geld wilt storten.

Mijn lief riep er van het weekend iets over, en ik had zoiets van ‘Daar doet toch zeker niemand aan mee?’. Zijn logische reactie: als er niemand aan mee zou doen, zouden dat soort mails niet meer komen. Kennelijk zijn er toch mensen zo naïef dat ze zo’n verzoek als legitiem zien, en geld geven. Dat doe jij toch niet hè? En je wijst de minder wantrouwigen in jouw omgeving er toch ook wel op dat ze zich daar niet mee moeten inlaten, toch?

Lees ook:Voorspellende waarde van marshmallows
Lees ook:Maakt gierig gelukkig?
Lees ook:Hoeveel geld kost zoiets eigenlijk?
Lees ook:Af en toe nodig? Niet kopen… lenen!
Lees ook:Kan dat zomaar, dat Neckermann?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.