Zó verraderlijk!

Werd ik gisteren toch op één dag verblijd met maar liefst twéé kerstpakketten! Bij de eerste zei ik: “daar word ik nou heel blij van, want sinds ik niet meer in loondienst ben, krijg ik geen kerstpakket meer”. Wat een verrassing dus, toen ik ‘s avonds thuiskwam van het ‘renmoeder’ spelen bij het kerstdiner op de school van onze kinderen, dat er nóg een kerstpakket was bezorgd. Als al m’n opdrachtgevers dat doen kom ik er straks in om, maar ik vind kerstpakketten dus altijd gewéldig.

Helemaal uitgepakt heb ik ze nog niet, maar in de ene zat een verraderlijk ‘cadeautje’, waar ik graag even iets over kwijt wil. Een Kerstlot van de Postcodeloterij, waarde € 10, 50. Leuk hoor, dacht ik, speel ik een keertje gratis mee met de Nationale Postcodeloterij. Er staat duidelijk een activeringscode op, kwestie van even activeren en je speelt zomaar mee. Wie weet wat je wint?! Gelukkig ben ik wel van het lezen van voorwaarden enzo, want wat stond er op de achterkant? ‘Per lot wordt, na de gratis 1e maand, voor elke trekking €10,50 (inclusief StraatprijsVerdubbelaar) van uw rekening afgeschreven. Er zijn 14 trekkingen per jaar.’ Hè gets, je wordt dus automatisch lid.

Het staat er niet in kleine lettertjes op ofzo, wie de achterkant leest ziet het wel. Maar ik weet zeker dat er genoeg mensen zijn die de achterkant helemaal niet (goed) leest. Activeert het lot netjes en denkt eenmalig gratis mee te spelen. Totdat er de volgende maand geïncasseerd is. Of pas na een paar maanden. Dan ben je dus opeens aan het meespelen in een loterij waar je niet bewust voor gekozen hebt.

Natuurlijk, je kunt de deelname ieder moment opzeggen - dat staat er dan wel in hele kleine lettertjes. Daarvoor moet je dan wel een brief sturen, dat kan dus niet online. En die brief… tja, net zo makkelijk kunnen ze ontkennen dat die is aangekomen. Krijg je een heel gedoe over opzeggen, daar heb ik dus geen zin in. Dus ik activeer het lot maar niet. Jammer.

Lees ook:Gratis sport uitproberen voor kids
Lees ook:Gratis spellen voor PlayStation
Lees ook:Verraderlijke energieberekeningen
Lees ook:Bespaar door goed je abonnementen na te lopen en zonodig op te zeggen
Lees ook:ANWB niet helemaal eerlijk?

3 reacties op “Zó verraderlijk!

 1. Adrianne

  Tja Postcodeloterij is sowieso nogal verraderlijk … je bent toch echt goed ziek als je buren wel een enorm bedrag winnen en jij niet omdat je geen lot hebt. Dan ben je toch goed zuur!

    /  
 2. Identity management

  Ik heb dit leuke kerstpakketje inderdaad ook mogen ontvangen en was geneigd om het eens te proberen. kerstlot.nl zal het druk krijgen met mensen die dezelfde gedachten hadden…

    /  
 3. Anneke Ranzato-Versloot

  Wel direct opzeggen als je niet vast wilt zitten aan de Postcodeloterij dan! Enneh – dat schijnt niet altijd even vloeiend te gaan…

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.