Overstappen van energiebedrijf… spannend?

Hier in huis valt ook echt nog wel wat te besparen. Zo weet ik dat we vrij zijn om over te stappen naar een andere energieleverancier. Een aantal jaren geleden had ik me er eens een keer in verdiept, die energierekening en de mogelijkheden om die te verlagen. Toen ging ik de mogelijkheden van energiebedrijven vergelijken en bleek dat ik een prima deal kon maken als ik bij onze huidige energieleverancier wilde vastleggen dat we er twee jaar zouden blijven. Dat was op dat moment een prima aanbod en toch ook wel prettig: we hoefden niet over te stappen.

Die twee jaar zijn inmiddels echt wel voorbij, dus kan ik weer opnieuw de energiebedrijven gaan vergelijken. Een lucratieve vergelijking, want de prijsverschillen zijn groot. Toch is er een klein stemmetje in me dat zegt ‘weet je het wel zeker?’ en ‘krijg je daar geen gedoe mee?’ en ‘gaat dat aansluiten wel goed?’ en ‘kom je dan niet opeens zonder elektriciteit te zitten?’ Want dat laatste, dat zou echt een drama zijn.

Er zijn natuurlijk talloze mensen die ieder jaar overstappen zonder enig probleem. Maar er zijn ook mensen die bij de uiteindelijke beslissing om over te gaan naar een ander terecht komen in een administratieve hel waar ze enorm veel spijt van hebben. Wat is wijsheid? Nou ja, vergelijken kan in elk geval. Daar ga ik me de komende tijd maar eens op storten. En daar zal ik jullie natuurlijk in laten meedelen!

Lees ook:Bijna 2 miljoen mensen stappen over van energieleveranciers
Lees ook:Groepsveiling voor energie
Lees ook:Verraderlijke energieberekeningen
Lees ook:Besparen op wachtgeld…is dat alles?
Lees ook:Ben jij prijsbewust?

Eén reactie op “Overstappen van energiebedrijf… spannend?

  1. Mannie

    Ik ben net overgestapt naar energiedirect. Daar ben ik 15 euro goedkoper uit dan bij Nuon. Via Google heb ik een energievergelijking gemaakt.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.