Je gaat meer betalen!

 

Met alle gedoe rondom de verkiezingen zou je bijna vergeten dat er in het Lenteakkoord al een aantal afspraken zijn gemaakt die ondertussen gewoon uitgevoerd worden. Zoals de verhoging van de BTW per 1 oktober. Dat is over een ruime twee weken… je gaat dan voor veel dingen simpelweg meer betalen.

Als je netjes budgetteert en niet ruim overhoudt per maand, is het belangrijk om de maandbedragen alvast aan te passen in je budget. Van je energierekening, van je internetprovider, televisie, telefoon. Allemaal maandelijkse betalingen die per 1 oktober door de BTW-verhoging zullen groeien.

De BTW gaat van 19% naar 21%. Dat betekent niet dat de maandbedragen simpelweg met 2% omhoog gaan natuurlijk. Als je zonder BTW een rekening van € 100 hebt, betaal je tot nu toe € 119, en straks €121. De verhoging is dus 1,68%.

Hoeveel betaal jij in totaal aan rekeningen waar 19% BTW over betaald wordt? De maandlasten stijgen dan met 1,68% daarvan. Reken maar uit en houd er rekening mee. Beter dan achteraf ontdekken dat er betalingsproblemen ontstaan.

Lees ook:Ga maar weer rekenen
Lees ook:Stokje voor bespaartruc
Lees ook:Wat kost jouw bank?
Lees ook:Kan jouw internet niet goedkoper?
Lees ook:Belastingverhoging ont…wijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.