Hoezo betalen?

Veel verstand van computers heb ik niet. Gelukkig is mijn lief een levensechte computernerd – of geek, zoals hij het zelf liever noemt, dus is dat ook niet echt nodig. Ik kan mijn toetsenbord prima mishandelen door veel, snel en vooral hard te typen: binnen no time zijn bij mij altijd een paar toetsjes onleesbaar, maar gelukkig type ik blind. Gebruiken van programma’s lukt me ook nog prima, maar vraag me niets over de techniek of voor mij onbekende software. Wat ik er wel van weet is dat veel software vooral DUUR is. En dat het vaak helemaal niet nodig is om er (zoveel) geld aan uit te geven.

Op de website van de Consumentengids staat een leuke lijst voor als je wilt besparen op software. Want er zijn kennelijk dus gewoon heel veel gratis programma’s te krijgen. Die nog goed zijn ook. Maar liefst 50 heeft de Digitaalgids van de Consumentenbond er voor je op een rijtje gezet. En dan zie ik toch wel een paar voor mij bekende naampjes. Skype natuurlijk, OpenOffice hoor ik weleens noemen, Foxit Reader gebruik ik en Paint ook weleens. AVG voor de antivirus zie ik niet terug, en Firefox als browser ook niet. Niet goed genoeg misschien?

Als jij nog aanvullingen hebt op de 50 gratis zachte waren van de Consumentenbond – deel ze vooral zou ik zeggen!

Lees ook:Apps om te besparen
Lees ook:Tips voor je belastingaangifte (voor 1 april!)
Lees ook:Lang leve de kringloop
Lees ook:Hoezo gratis apps…
Lees ook:Hoezo duur parkeren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.