Android-app voor AFAS ook uit!

En ja hoor… een week nadat eyeOpen met de app eyeWally kwam, is ook de Android-app van AFAS Personal beschikbaar.  Natuurlijk heb ik ze allebei op m’n smartphone gedownload. Nu nog gaan uitvinden welke ik in de praktijk het fijnste vind om te gebruiken.

Daarvoor moet ik toch echt nog even gaan stoeien. eyeWally is duidelijk simpeler, dat is ook hun doel. Niets te maken met je bankrekening. Je vult zelf budgetten in en houdt daarmee je uitgaven bij in eyeWally. Helemaal zoals je dat zelf fijn vindt. Je kunt al je uitgaven erin proppen, maar je kunt het ook beperken tot je variabele uitgaven. Dat lijkt mij het meest praktisch. De hypotheek en verzekeringen enzo, tja, dat zijn gewoon vaste lasten. Als je voor jezelf je inkomsten en uitgaven op een rij hebt, kun je goed bepalen welk bedrag je deze maand ‘vrij te besteden’ hebt.

Bij de AFAS-app komen al die vaste lasten vanzelf in je cijfertjes terecht, omdat je daar immers werkt met het downloaden van je bankmutaties. Dat kan niet via de app, daarvoor moet je gewoon de PC-versie gebruiken. Maar die mutaties zijn vervolgens wel goed in te zien via je smartphone. Op zich wel handig – ik moet alleen nog even aanleren dat ik de ‘onderlinge mutaties’ uitschakel. Nu worden de cijfers erg vervuild door boekingen van de ene naar de andere rekening. Terwijl die boekingen niets te maken hebben met uitgaven.

Betalingen met je PINpas hoef je bij AFAS niet zelf in te voeren in je app. Alleen moeten de gegevens wel steeds via de PC bijgewerkt worden. Anders zijn je PIN-transacties niet terug te vinden. Die PIN-betalingen moet je met eyeWally handmatig invoeren, maar daarmee zijn ze wel direct zichtbaar in je overzicht. Wat handiger is – dat ligt er maar aan hoe vaak je achter je PC met je cijfertjes aan de slag wilt. Goede motivatie voor AFAS-gebruikers om hun mutaties met grote regelmaat bij te werken. En als je daar toch mee bezig bent, dan kijk je er meteen ook even goed naar.

De komende tijd ga ik ze allebei een beetje uitpluizen – zal jullie op de hoogte houden van wat ik ervan vind!

Lees ook:Leuk besparen met nieuwe app
Lees ook:Het is zó goedkoop…
Lees ook:Vakantie bespaartips
Lees ook:Basics voor besparen 1: Administratie op orde
Lees ook:Als alles nou eens vanzelf bijgehouden werd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.