Extra werken dé oplossing?

Als je steeds maar niet uitkomt met je geld, kun je twee dingen doen. Minder uitgeven of meer binnenhalen. Zo ingewikkeld is budgetcoaching niet toch? Zijn je grenzen van minder uitgeven bereikt, of zie je dat gewoon niet zitten, dan overweeg je misschien om meer te gaan werken. Het is natuurlijk fijn als je die mogelijkheid hebt, omdat het binnen jouw huidige baan kan. Of omdat je er een aanvullend baantje bij kunt nemen. Maar wat levert het op?

Dat is natuurlijk wel een belangrijke vraag. Want hoe leuk werken ook kan zijn, het is wel fijn als het je financieel vooruit helpt. Vooral als je krap zit en je eigenlijk alleen maar voor het geld meer wilt gaan werken. Het Nibud heeft een webwijzer Werk en Geld op haar site gezet, waarmee je onder andere kunt uitrekenen wat die extra werkuren je uiteindelijk opleveren. Daarbij wordt rekening gehouden met belastingen, toeslagen, en alles wat gevolgen heeft voor het uiteindelijke effect. Goed om even te checken als je overweegt om meer (of minder!) te gaan werken.

Lees ook:Jo-jo-en met geld
Lees ook:Besparen en toch meer uitgeven?
Lees ook:Basics voor besparen 3 : Meer inkomsten mogelijk?
Lees ook:Uitkering is geen spaarpot
Lees ook:Meer inkomsten werkt ook goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.