Grote of kleine pot Nutella?

Als je op de centen let, vergelijk je natuurlijk de prijzen van wat je koopt in de supermarkt. Misschien ligt het voor de hand, maar kijk je daarbij wel op de goede manier naar de prijzen? De prijs per verpakking zegt weinig, als er verschillende hoeveelheden in verpakkingen zitten. Gelukkig zetten supermarkten, al is het dan wel in héle kleine lettertjes, ook de prijs per kilo op de schappen. Dat zegt veel meer – daaraan zie je ook dat een grotere verpakking van hetzelfde spul uiteindelijk goedkoper uitpakt, al betaal je nu meer. Dan moet je natuurlijk wel de hele verpakking leegmaken, anders is het relatief weer duur.

Mijn lief zweert bij Nutella. Tja, ik weet het, geen budgetmerk, maar goed. Die Nutella, die heb je bij onze supermarkt in drie potten: die kleine (die je ook als frisdrankglas kunt hergebruiken), een middelgrote en een grote. Oneconomisch als hij is, wilde hij vroeger altijd die kleine. Omdat hij die tenminste zonder gepruts leeg kan maken.

De grotere potten zijn inderdaad wat lastiger leeg te schrapen, maar het prijsverschil per kilo is zo groot – dat ik toch liever een grotere pot koop. De megapot het liefst. Dat blijft Nutella duur, maar toch minder dan in zo’n klein potje. Tenzij… er natuurlijk in zo’n grote pot zoveel van die heerlijke hazelnootpasta achterblijft dat je daardoor alsnog duurder uit bent. Dat moet je immers wel meerekenen in je kiloprijs.

Inmiddels is hij wat bijgetrokken, de middelgrote pot levert geen protest meer op. Sterker nog: hij koopt ‘m zelf. Ook mijn lief wordt steeds economischer.

 

Lees ook:Papapasta op z'n duurst
Lees ook:Grote verpakking goedkoper?
Lees ook:Supermarkt duur?
Lees ook:Apple-mania…veel te duur!
Lees ook:Naar welke supermarkt kun je het beste gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.