Verleiding van kortingsbonnen

Kortingsbonnen, word jij er ook altijd zo blij van? Of misschien zelfs hebberig? Want tja, korting willen we niet mislopen. Dus is de kans best groot dat we met die kortingsbon naar de betreffende winkel stappen om die eens even goed te verzilveren. Kortingen, die willen we gebruiken. Ook al kopen we dan weer iets wat we eigenlijk niet echt nodig hadden. En niet gekocht zouden hebben zonder die kortingsbon.

Het zijn allemaal slimme manieren om ons te verleiden tot kopen. Kortingsbonnen, acties, twee voor de prijs van één, x% korting op het hele assortiment, pre-sale om als eerste gebruik te maken van de uitverkoop, het goedkoopste artikel voor € 1… en wat voor spannende grappen de winkeliers nog meer verzinnen. Dat is ze niet kwalijk te nemen, ze willen spullen verkopen. Winst maken. Ons geld uit de zak kloppen. Dat is hun werk nu eenmaal.

En het geeft ook niets. Het is soms alleen zo lastig om de verleiding te weerstaan. Terwijl dat wel noodzakelijk is als je in een financieel lastige situatie zit en wilt besparen. Je denkt misschien: dan moet je júist gebruik maken van al die kortingen, aanbiedingen en acties. Ja – als het gaat om spullen die je anders ook zou kopen, dan wel. Maar nee – als het gaat om overbodige maar wel erg leuke spullen, dan niet.

Nieuw is nu weer dat ze kortingsbonnen afdrukken op de achterkant van de kassabon van de supermarkt. Slim verzonnen. Ook al heb je een nee-nee sticker, sla je de reclames in de krant bewust over en block je de ads op internet… boodschappen doen we allemaal. Dus die kortingsbon krijg je dan toch in handen na het afrekenen. Met de bijbehorende verleiding. Want tja, een leuke korting bij McDonalds zorgt er wel voor dat je opeens een onweerstaanbare trek krijgt in die McFlurry. Toch?

Lees ook:Lever je oude spullen in en krijg korting op de aankoop van nieuwe, oftewel: recycle!
Lees ook:ADV: Online winkelen met korting
Lees ook:Korting op je hypotheekrente door spaargeld
Lees ook:Dol op gratis
Lees ook:Besparen en toch meer uitgeven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.