Grote verpakking goedkoper?

Eigenlijk geldt voor alle spullen die je kunt kopen: hoe groter de verpakking, hoe voordeliger het is. Klinkt logisch. Er hoeft minder verpakkingsmateriaal omheen, goedkoper voor de producent, dat soort dingen. Toch moet je er een klein beetje mee oppassen.

Als je een grote pot pindakaas pakt, ben je eerder geneigd om het lekker dik op je boterham te smeren, dan met een kleine. Naarmate de pot leger raakt, zul je automatisch minder per boterham gebruiken. Die wetenschap maakt het voor fabrikanten extra interessant om grootverpakkingen te maken. Jij denkt dat je goedkoper uit bent, want per kilo product betaal je minder. Maar ondertussen gebruik je er meer van, waardoor de fabrikant het prijsverschil per kilo gemakkelijk goedmaakt. En jíj denkt dat je goed bezig bent!

Ik wil natuurlijk niet zeggen dat je dan maar de kleine dure potjes, pakken en zakken moet kopen. Alleen is het wel handig om ervan bewust te zijn dat het bijna vanzelf gaat dat je met grote verpakkingen meer verbruikt per keer. En als je daarop let, dat je echt een standaard hoeveelheid gebruikt, dan heb je duidelijk wél voordeel van een groot pak.

Lees ook:Grote of kleine pot Nutella?
Lees ook:Papapasta op z'n duurst
Lees ook:Valkuilen bij besparen
Lees ook:Goed omgaan met geld: het is net afvallen
Lees ook:Wat laten we ons toch bedotten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.