Standaard de kassabon controleren

Heel eerlijk – ik vond het altijd wat suffig staan. De dames die bij de kassa heel uitgebreid hun kassabon stonden te controleren. Daarbij dacht ik dan: ‘wat kan er nou misgaan, alles wordt gescand…’. Daar ben ik nu wel van teruggekomen. Als je even niet oplet betaal je gewoon dingen dubbel!

Vandaag dus, een kilopak kippenbouten. Met korting nog wel, prettig. Alleen toen werd het dubbel gescand. Dan is zo’n pak opeens heel duur. Héél toevallig liepen we thuis de bon even na, en zagen we dit. Anders hadden we gewoon zomaar veel te veel betaald. Zonde van het geld en niet nodig.

Nee, ik ga dan niet lopen schoppen tegen supermarkt of cassière. Ben ervan overtuigd dat dit soort dingen gewoon per ongeluk gaan, kan toch gebeuren? Dus netjes teruggegaan naar de winkel. Gelukkig geloofden ze me op m’n blauwe ogen en kreeg ik het geld van het dubbel gescande pak netjes terug. Hadden ze niet hoeven doen, de boodschappen waren immers al thuis. Daarmee een goede les geleerd: laten we dan ook maar even goed naar de kassabon kijken bij het inpakken van de boodschappen.

Lees ook:Leve de lijstjes
Lees ook:Bespaar-TV
Lees ook:Controleer je kassabon…
Lees ook:Over commercie voor de kids gesproken
Lees ook:Verleiding van kortingsbonnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.