Papapasta op z'n duurst

Als je op de centen let, vergelijk je natuurlijk de prijzen van wat je koopt in de supermarkt. Misschien ligt het voor de hand, maar kijk je daarbij wel op de goede manier naar de prijzen? De prijs per verpakking zegt weinig, als er verschillende hoeveelheden in verpakkingen zitten. Gelukkig zetten supermarkten, al is het dan wel in héle kleine lettertjes, ook de prijs per kilo op de schappen. Dat zegt veel meer – daaraan zie je ook dat een grotere verpakking van hetzelfde spul uiteindelijk goedkoper uitpakt, al betaal je nu meer. Dan moet je natuurlijk wel de hele verpakking leegmaken, anders is het relatief weer duur.

Mijn lief zweert bij Nutella. Tja, ik weet het, geen budgetmerk, maar goed. Die Nutella, die heb je bij onze supermarkt in drie potten: die kleine (die je ook als frisdrankglas kunt hergebruiken), een middelgrote en een grote. Oneconomisch als hij is, wil hij altijd die kleine. Omdat hij die tenminste zonder gepruts leeg kan maken. De grotere potten zijn inderdaad wat lastiger leeg te schrapen, maar het prijsverschil per kilo is zo groot – dat ik toch liever een grotere pot koop. De megapot het liefst. Dat blijft Nutella duur, maar toch minder dan in zo’n klein potje.

Tenminste – en misschien moet ik dat eens gaan meten… als er niet zo veel in de pot achterblijft bij de grote, door dat ze niet goed leeg te schrapen zijn, dat de winst van de prijs per kilo daardoor tenietgedaan wordt. Is wel een testje waard in ons Nutella-huishouden, waar dit spul ‘papapasta’ heet.

Lees ook:Grote of kleine pot Nutella?
Lees ook:Grote verpakking goedkoper?
Lees ook:Goed omgaan met geld: het is net afvallen
Lees ook:Ecowasbal, is ‘t wat?
Lees ook:Telefoon kapot? Betaal niet de hoofdprijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.