Basisinkomen: volop in de belangstelling

Ik heb er geloof ik een nieuw stokpaardje bij: de mogelijkheden van het basisinkomen. Het is mooi om te zien hoe het overal reacties losmaakt. De één vindt het communistische onzin, of linkse naïviteit, de ander is er flink voor te porren en ziet de mogelijkheden. Ik behoor tot de laatste groep. Het boek Gratis geld voor iedereen van Rutger Bregman heb ik binnen en boeit me enorm.

Veel artikelen die over het basisinkomen geschreven worden bieden  inhoudelijk niet veel nieuws. Wat mij vooral fascineert zijn de reacties op de artikelen. Veel, fel en heel uiteenlopend. Dat is mooi! Ik merk dat ik het fijn vind om al die verschillende inzichten te overwegen en een plekje te geven in mijn meningsvorming. En ongetwijfeld ook in die van anderen. Als er maar steeds meer mensen over nadenken krijgt het vast wel weer een plek op de politieke agenda.

Lees ook:Helemaal geen merken?
Lees ook:Wat laten we ons toch bedotten!
Lees ook:Prachtige bespaartips
Lees ook:Naar welke supermarkt kun je het beste gaan?
Lees ook:Gratis geld voor iedereen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.