Steeds meer mensen hebben achterstand in de betaling van hun hypotheek

Het aantal mensen met een hypotheekachterstand is in een jaar tijd met bijna een kwart gestegen. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Bureau Krediet Registratie (BKR). Vorige maand noteerde BKR ruim 77 duizend wanbetalers, tegenover bijna 69 duizend in juli 2012. Het gaat om huiseigenaren die meer dan 4 maanden achterlopen met het betalen van hun hypotheek.

Het aantal mensen met een hypotheekachterstand loopt sneller op dan BKR had verwacht. In de hypotheekbarometer van oktober sprak het bureau nog de verwachting uit dat er in december zo’n 76 duizend mensen met een hypotheekachterstand zouden zijn.

Met de nieuwste werkloosheidscijfers vreest het bureau dat het aantal wanbetalers nog verder toeneemt. Normaliter publiceert het BKR twee keer per jaar cijfers over hypotheekachterstanden. Omdat donderdag in Kamervragen verkeerde cijfers voorbijkwamen, zag het bureau zich genoodzaakt de correcte cijfers te publiceren.

Heb jij je hypotheek wel eens te laat betaald? Wat was daar de oorzaak van?

Lees ook:Betalen van de hypotheek voor veel mensen moeilijker
Lees ook:Nederland is opnieuw in een recessie beland
Lees ook:Kun jij je energierekening elke maand nog betalen?
Lees ook:Steeds minder winkels in de stad
Lees ook:Iedereen gaat met korting naar de sauna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.