Ozb stijgt sneller dan is toegestaan

De hoogte van de onroerendezaakbelasting (ozb) stijgt dit jaar sneller dan is toegestaan. Minister Plasterk gaat verhaal halen bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Dat meldt onderzoeksinstituut COELO. De landelijke opbrengst van de ozb stijgt dit jaar namelijk met 3,86 procent, berekende de organisatie.Dat is meer dan de 2,76 procent die als bovengrens is afgesproken (de macronorm).

Het ozb-tarief is een percentage van de woz-waarde van een pand. Gemiddeld betaalt een huishouden in een koophuis jaarlijks 251 euro aan ozb. Inwoners van Texel zijn met gemiddeld 116 euro het goedkoopst uit, in Blaricum is de ozb het hoogst: gemiddeld 667 euro.

De macronorm is afgesproken door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de rijksoverheid. Omdat gemeenten zich daar echter niet aan houden, halen zij gezamenlijk 38 miljoen meer binnen dan de bedoeling is.

Plasterk

Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) vindt de stijging van de opbrengst van 3, 86 procent van de onroerendezaakbelasting (ozb) te hoog. Hij gaat het aankaarten bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), zo liet een woordvoerder dinsdag weten.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Schrikken van de OZB!
Lees ook:Rijk worden op de Vrijmarkt!
Lees ook:Werkloosheid is opnieuw fors gesteven volgens laatste cijfers CBA
Lees ook:Hypotheekschuld voor het eerst gedaald
Lees ook:Spaarders zetten 400 euro per maand opzij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.