Chipknip saldo weg op 1 januari 2015?

Als je op je centen let ga je ze natuurlijk niet weggooien. Dus als er geld op je chipknip staat zorg je natuurlijk dat je dat terugstort naar je rekening vóór de jaarwisseling. Moet dat? Nou ehhh ja… alle chipknips zijn vanaf 1 januari buiten werking. En dus kun je maar beter zorgen dat je saldo eraf is. Ben je je geld anders echt kwijt?

Nee, dat niet. Daar was wel even sprake van en ook paniek over. En het zou ook van de gekke zijn… het is jouw geld, dat kunnen ze toch niet zomaar laten vervallen? Maar hoe krijg je je geld dan terug? In eerste instantie was het verhaal dat je dat wel zelf moest doen. Dus bij een chipknipautomaat. Zolang die er nog zijn. En als die weg zijn? Dan op je bankkantoor.

Inmiddels hebben de banken toch besloten dat saldi die nog op de chips staan per 1 januari automatisch teruggestort gaan worden. Gewoon, door je bank.

Als je daar nou niet van afhankelijk wilt zijn… doe het dan vóór 1 januari gewoon zelf. Als je toch langs een chipknipautomaat loopt: even stoppen, pasje(s) tevoorschijn toveren en saldo terugstorten op je rekening. Heb jij enig idee hoeveel je erop hebt staan? Ik gok altijd gewoon maar wat als ik ergens parkeer waar je met chip kunt betalen. Gelukkig zijn die parkeerautomaten alvast aangepast: staat het niet op je chip, dan kun je het parkeergeld gewoon van je bankrekening laten afschrijven.

 

Lees ook:Krijg jij rente over je salaris?
Lees ook:Rood staan is zoooo duur
Lees ook:Helemaal niet rood staan!
Lees ook:Mondkosten
Lees ook:Wat kost jouw bank?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.