Af en toe nodig? Niet kopen… lenen!

Het komt weleens vaker in me op. Dat je een hogedrukreiniger hebt staan die je één keer per jaar gebruikt. Gelukkig dat de buurman hem ook af en toe wil lenen. Maar eigenlijk zonde dat al die andere mensen in de straat er zelf eentje hebben. We kunnen dat soort spullen toch beter van elkaar lenen?

Ik ben dan ook ontzettend gecharmeerd van Peerby. Een website waarop je een vraag voor zoiets wat weinig gebruikt wordt en jij een keertje nodig hebt kunt posten. En dan hopen dat er iemand in de buurt net dat beschikbaar heeft en wil uitlenen. Prachtig toch?

Waarom zouden we allemaal alles kopen terwijl je het maar heel af en toe gebruikt? Onze huizen, zolders, schuren en bergingen volproppen met spullen die eigenlijk nooit tevoorschijn hoeven te komen? Zonde van de ruimte, zonde van het geld.

De kern van zo’n systeem van lenen en uitlenen is natuurlijk wel dat er veel mensen meedoen. Inschrijven is gratis, dat kan de belemmering niet zijn. Dus waarom niet? Wil jij niet af en toe wat uitlenen om iemand blij mee te maken? Om vervolgens ook een beroep te kunnen doen op je buurtgenoten als je zelf iets nodig hebt? Een boormachine, een partytent of een bladblazer… of een sneeuwschuiver als het straks gaat sneeuwen… Super toch?

Lees ook:Ouderwets aan de slag
Lees ook:Leenrente van 14%… of 16%
Lees ook:Lang leve de Koningin!
Lees ook:Waarom zou ik?
Lees ook:Helemaal niet rood staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.