Een te kleine TV? Getver!

Vraag me niet waarom, maar ik begin me steeds meer te irriteren aan reclames. De onzinnige ideeën die reclamemakers bij ons in ons hoofd proberen te proppen. Als we maar kopen, kopen en nog meer kopen. En nee, ik heb niets tegen het kopen van spullen. En ik heb ook niets tegen promotie enzo. Alleen zie ik om me heen zoveel mensen die weinig geld te besteden hebben (of dat in ieder geval zeggen, en ik heb geen reden om ze niet te geloven) toch spullen kopen waarvan ik denk: heb je dat nou écht nodig?

Dus ik zet net de TV aan. Ben geen enorme voetbalfan meer maar Nederland-Spanje als eerste WK-wedstrijd wil ik wel zien. Het eerste wat ik hoor. ‘Waarschijnlijk realiseert u zich nu pas dat uw TV te klein is. Als u nu een nieuwe koopt heeft u uw grotere TV in huis vóór Nederland-Australië. Want u wilt toch geen voetbal kijken op een te kleine TV?’ Of iets van die strekking. Bah!

Een te kleine TV? Wanneer is een televisie nou te klein? Als je de ondertiteling niet meer kunt lezen heb je waarschijnlijk gewoon een bril nodig. Geen megagroot nieuw scherm aan de muur. En heb je geld genoeg, ga je goddelijke gang. Maar moet je opletten met je centen – dan kun je ze beter niet uitgeven aan een nieuwe TV, als degene die je nu hebt het gewoon nog doet.

Lees ook:Hoe nodig is nieuw?
Lees ook:Opruimen met Marktplaats
Lees ook:Grote verpakking goedkoper?
Lees ook:Ouderwets aan de slag
Lees ook:Heb je die iPhone 6 dan nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.