Beter iemand betalen dan zelf doen?

Voor Geld & Recht schreef ik deze column: Zelf doen of juist uitbesteden? Als je ‘m even leest weet je wat ik wil zeggen en dat wil ik hier natuurlijk ook even kwijt. Dat het niet altijd het slimste is om alle diensten op te zeggen en alles wat ook maar een beetje kan zelf te gaan doen, als je moet besparen. Voor sommige dingen kun je beter iemand betalen dan dat je er zelf heel veel uren in gaat steken. Vooral als je die uren zelf zou kunnen omzetten in verdiensten.

Ik weet het, die luxe heeft niet iedereen: de mogelijkheid om uren om te zetten in inkomsten. Een vak of vaardigheid waarmee je extra geld kunt verdienen als je de tijd hebt. Aan de andere kant: als je creatief nadenkt kun je soms op betaalde activiteiten komen waar een ander niet over nadenkt. Zo weet ik dat een kennis van mij betaald ging strijken toen ze krap zat. Een strijkservice, mooi toch? Zij vond strijken leuk, kon het voor de TV doen terwijl de kinderen sliepen, en kreeg zo wat extra geld in het laatje. Als je nou met die uurtjes strijken een schilder kunt betalen voor strak schilderwerk waar jij helemaal niet blij van wordt, dan is iedereen blij.

Voor die extra verdiensten in de extra uren hoeven we dus niet alleen te denken aan een ‘baan‘. Juist niet. Banen zijn doorgaans niet zo flexibel dat je zomaar wat extra uren kunt werken als je daar tijd voor en zin in hebt. Je kunt dat beter zoeken in freelance werk, eigen ondernemerschap, geld verdienen met iets dat je leuk vindt. En met dat geld iemand betalen voor dingen die jij helemaal niet leuk vindt. Dat is het idee.

Lees ook:Check gratis mogelijkheden!
Lees ook:Dol op gratis
Lees ook:Vandaag gaat je geld kosten
Lees ook:Gratis af te halen
Lees ook:Af en toe nodig? Niet kopen… lenen!

Eén reactie op “Beter iemand betalen dan zelf doen?

  1. Jordy Renes

    Mee eens. Beter Besparen geeft onafhankelijk bespaaradvies. In eerste instantie voor de energiemarkt. En zoekt het best passende aanbod voor de consument in de markt. In ruil voor de gerealiseerde besparing vraagt Beter Besparen eenmaal 15% van de besparing op jaarbasis. Een prima voorbeeld van ontzorgen en win-win situatie. Al zeg ik het zelf…

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.