Lang leve de kringloop

Het was even stil, ik was een lekker weekje weg. In een stacaravan, om uit te proberen, en die hebben we nog aangeschaft ook! Ik ben helemaal gelukkig met dit heerlijke plekje om onze vrije tijd te gaan doorbrengen. En ook helemaal gelukkig dat ik nu een reden heb om naar de kringloopwinkel te gaan. Eerder kwam ik er weleens binnen maar ging ook zonder spullen weer naar buiten – als ik niets nodig heb koop ik niet snel iets. Zelfs als het bijna niets kost. Maar nu… nu heb ik wel dingen nodig! En die wil ik zo weinig mogelijk nieuw kopen, vind het een regelrecht feestje om voor heel weinig nog prima spullen uit de kringloopwinkel naar onze stacaravan te brengen.

Als je zo voor een paar euro hele leuke spullen bij elkaar verzamelt, en in prima staat, komt de vraag toch wel in me op waarom je normaliter zoveel dingen nieuw koopt voor veel meer geld. Het is misschien de gewoonte om naar Blokker of de Hema te gaan, maar waarom niet eerst even kijken bij de kringloop? Wat heb ik vandaag gescoord? Een elektrisch kacheltje, een vuilnisbak, een afvalbak, een opstapkrukje, twee pannen, drie kussentjes, een mengkom en nog wat plastic bakjes, een krat op wieltjes… en dan ben ik vast nog wel wat vergeten. Ik was nog wel iets van € 30 kwijt, maar daar zit dan ook wel een prima werkend kacheltje bij voor koude ochtenden / avonden op de camping. Ik zeg: lang leve de kringloop!

Lees ook:Opruimen met Marktplaats
Lees ook:Hoe nodig is nieuw?
Lees ook:Lang leve de Koningin!
Lees ook:Af en toe nodig? Niet kopen… lenen!
Lees ook:Een te kleine TV? Getver!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.