Van schoppen wordt het niet beter

Je kunt me naïef noemen, maar ik wordt nogal moe dat geklaag en gezeur en gemopper op van alles en nog wat. Over hoe duur alles wordt. Over hoe werkgevers tegenwerken. Over hulpverleners die niet goed helpen. Over instanties die niet meewerken. Over politici die er allemaal niets van snappen. Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan over alle redenen die mensen hebben om te schoppen.

Natuurlijk maak ik mezelf er ook weleens schuldig aan, eerlijk is eerlijk. Ik ben geen mopperloos mens. Toch zal ik niet snel allerlei denigrerende en beledigende termen gebruiken voor mensen bij bedrijven of instanties. Uiteindelijk zijn dat ook maar gewoon mensen die hun best doen. Die met belangen, eisen en regels te maken hebben waar ze mee moeten dealen. Ja, ze maken fouten, en soms grove ook. En natuurlijk mag je daar boos van worden. Alleen dat ongenuanceerde gescheld zoals je dat overal (vooral op internet) tegenkomt… da’s niet mijn ding.

Al dat gescheld en geschop helpt natuurlijk van geen kanten. Misschien lucht het op, dat hoop ik dan maar. En vervolgens hoop ik dan dat de schopper stappen zet om zelf verantwoordelijkheid over zijn of haar leven te nemen. Als alles duurder wordt, kun je daarover gillen of je kunt gaan zoeken naar manieren om te besparen. Of je gaat heel creatief denken over manieren om geld binnen te harken. En je daarbij niet beperken tot dat wat je altijd gedaan hebt, tot waar je voor geleerd hebt en in het ergste geval niet eens tot wat je leuk vindt.

Lees ook:Weet binnen 1 minuut of je recht op geld hebt
Lees ook:Bespaar-TV
Lees ook:Volgend jaar meer zorgtoeslag?
Lees ook:Herrie in huis
Lees ook:Postordernieuws: Neckermann failliet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.