Open deuren

Mijn lief keek even mee toen ik op de bank zat met Goed met geld. Begon een beetje te gniffelen… ‘tsss, wat een open deuren zeg!’. Ik natuurlijk meteen op de kast – maar in feite heeft hij natuurlijk ook wel gelijk. Als je rustig, nuchter en realistisch nadenkt zijn bespaaradviezen vaak open deuren. Het is echt geen hogere wetenschap.

Veel bespaartips, en ook de adviezen rondom de financiële opvoeding in dat boek, had je ook wel zelf kunnen bedenken. Door gewoon na te denken en om je heen te kijken. In de praktijk blijkt echter toch dat veel mensen die dingen niet zelf bedenken. Niet omdat ze dat niet kunnen, maar omdat ze het gewoon even niet zien. Of omdat ze zo gewend zijn dingen op een bepaalde manier te doen, dat ze niet meer in staat zijn te bedenken dat het ook anders kan. ‘Out of the box’ denken, zoals ze dat in de marketing wel noemen, buiten de veilige grenzen van je huidige manier van doen.

Zet de deuren van die box dus maar open, als je wilt nadenken over besparen. Ga van alles wat je doet, koopt en uitgeeft na of het nodig is en of het op die manier moet. Zul je zien dat die open deuren toch hele handige bespaarideetjes opleveren!

Lees ook:Dol op bespaartips
Lees ook:We stoken niet voor…
Lees ook:Gratis er op uit dit weekend
Lees ook:Gratis leuke dingen doen 4 & 5 oktober
Lees ook:Houd je tandarts in de gaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.